MÓRICZ 63 TÁRSASHÁZ

Székesfehérvár, Móricz u. 63.

M63 Műszaki leírás

1.1.1          Főbb jellemzők, műszaki leírás

Az M63 társasház 9 lakást és 2 üzlethelyiséget foglal magában és az alábbiak szerint került kialakításra.

1.1.1.1.1       Pinceszint

A hátsó szárnyban 18db gépkocsi beálló található melyekbe az utcafrontról nyíló kapun keresztül fedett rámpás részen lehet lehajtani. A beálló helyekre mindkét oldalon az utcafronttal merőleges kétirányú közlekedőúttal merőlegesen lehet beállni, melyeknek mérete az előírt minimum méreteknél jóval kedvezőbb. Az épület utcafronti szárnyában a lehajtó rámpa bal és jobb oldalán a tárolók, és a kazánház kaptak helyet. A pinceszintet az épület elején található kétkarú lépcsőn lehet gyalogosan is megközelíteni. 

1.1.1.1.2       Földszint

Első traktusban az épület bal oldalán található a főbejárat, amely az épület teljes hosszán az első tag végén található félszintnyi lépcsőkar közbeiktatásával folyosóvá alakulva egészen az épület hátsó részén található lépcsőkarokig végigmegy. Az épület első traktusának földszinti részén 2 üzlet található, melyek közvetlenül az utcafrontról közelíthetők meg. A hátsó épületszárnyban a földszinten 3 lakás található, melyek az oldalfolyosóra lettek felfűzve. 

1.1.1.1.3       1. emelet

Az épület első szárnyában 2 lakás található, míg a hátsó szárnyban nyitott hosszfolyosós rendszerrel megközelíthető, 3 egymás mellé sorolt lakás létesül. A szintet az elülső lépcsőházon keresztül lehet megközelíteni. 

1.1.1.1.4       2. emelet

Az épület utcafront felőli oldalában található egy loft jellegű lakás. 

Rövid tartószerkezeti műszaki ismertetés: 

Vasbeton teherhordó szerkezet:

Az épület lemezalapra kerül, melyben a két szárny találkozásánál lépcsőzés található. Az alaplemez vastagsága 35, ill 45 cm. Piceszinten monolit vasbeton, ill. zsalukőbe öntött betonfal kerül, míg tartóoszlopok monolit vasbetonból készülnek. A további felmenő szerkezetek, födémek monolit vasbeton pillérvázas rendszerrel készülnek. A lépcső vasbeton kivitelű, liftakna utólagos építésére lehetőség van ha erre igény felmerül. 

Falazat: 

Az épület kitöltő és teherhordó falazata Porotherm 30 N+F Klíma téglából készül, kivétel az egymás mellett lévő lakások belső elválasztófala, itt SILKA hanggátló tégla falazat készül 30cm-es vastagságban. A lakáson belüli válaszfalak PTH 10 N+F téglából készülnek. 

Tetőszerkezet: 

Az épület magastetős szerkezete hagyományos szelemenes módon (talp-derék -taréjszelemen) 10/15 cm szaruzattal készül. Hátsó szárnyban az ácsszerkezet torokgerendás jellegű. A tető héjalása nagy formátumú antracit Bramac cserép lesz. Bádogos munkák előpatinázott horganylemezből készülnek. 

Hőszigetelés: 

Homlokzati hőszigetelés min 15 cm-es vastagságban, a lapos tetős részeknél ill egyéb helyeken XPS,EPS,VIP,PIR hőszigeteléseket alkalmazunk részletes kiviteli terveknek megfelelően. Az penthause lakásban a nappali-étkező-konyha feletti szinten a szarufák között, és az alatt 2 réteg ásványgyapot hőszigetelés készül 35cm vastagságban. Az épület a mostani szabványban előírt jóval túlteljesíti. 

Vízszigetelés: 

Pinceszinten talajvíznyomás ellen 2 réteg (hajlatokban élekben 3 réteg ) NOVAGLASS SBS elasztomerbitumenes teknőszigetelés a mértékadó talajvíz szintjéig. Lapostetőknél, teraszoknál 1,5mm vastag PVC szigetelőlemez biztosítja a vízzárást. 

Nyílászárók: 

Külső nyílászárók: csúcskategóriás profilból 3 rétegű üvegezéssel, kívülről alumínium vértezéssel szinterezve. Közösségi tereknél ALIPLAST alumínium profilos nyílászárók készülnek A homlokzati nyílászárókhoz rejtett tokos alumínium sínes redőny biztosítja az árnyékolást, melyhez opcionálisan mozgatómotor rendelhető.

Belső nyílászárók PORTADOORS teli dekorfóliás ajtók. 

Opcionális:

-redőnymozgató motor és automatika

-redőny a konyhaablakokon 

Gépészet: 

Az épület fűtését, és melegvíz ellátását 2db WOLF típusú 35Kw-os kondenzációs kazán, és a hozzá csatolt 2db melegvíztároló biztosítja. Hőleadó felületként a lakásoknál NGBS padló, ill NGBS plafonfűtés készül. A plafon csővezetékei egyben a hűtés feladatát is ellátják. Az épület hűtéséről az épület hátsó részében a tetőn elhelyezett monoblokkos rendszerű, központi víz-levegős hőszivattyú gondoskodik. A lakások hűtési/fűtési energiájának mérése lakáson belüli almérőkkel történik. Vízfogyasztás mérése szintén lakáson belüli almérőkkel történik. 

Szaniterek, csaptelepek, szerelvények: 

Kiviteli terv szerinti elhelyezéssel, alföldi szaniterek, Mofém csaptelepek.

Alapáron felszerelésre kerül 1 db törölközőszárítós radiátor (elektromos fűtőbetéttel),wc papír tartó, törölközőtartó. 

Villany: 

Minden szerelvény elhelyezése a mellékelt villamos kiviteli terveknek megfelelően készül. Szerelvények típusa:Legrand Niloe.

Az ár tartalmazza a kültéri, és a standard vízmentes fürdőszobai világítótesteket valamint az egyéb lámpatestek előkészítését, és felszerelését. 

Burkolatok: 

Lakásoknál a vevők által kiválasztott burkolólapok (bruttó 4500Ft/m2-ig), valamint a szobáknál laminált parketta (bruttó 3200Ft/m2-ig) készül. Teraszoknál és a tetőteraszoknál lakástól függően WPC, vagy kerámia lapburkolat kerülnek lefektetésre. Udvari részeken 6cm vastag térkő. 

Homlokzat és felületek: 

Földszinten külső burkolatként ETERINT Cedral homlokzatburkolat készül kiszellőztetett kivitelben. Az épület vakolt felületei enyhén strukturált “fill” felülettel képzett vékonyvakolat.

Belső festett felületek: vakolt-glettelt felületre 2 réteg diszperziós festés fehér színben, illetve közös tereknél fehér, ill törtfehér színben. 

Belépített bútorok: 

Konyha:18mm-es bútorlap korpusszal és frontokkal, vevő által választott standard színben.

Fogantyúk: bruttó 800Ft/db árig

Konyhabútor az inox kéttálcás mosogatótálcát, és a Mofém Junior EVO típusú csaptelepet tartalmaz.

Munkalap: 28mm-es vastagságban, standard színben. 

Az árban szereplő konyhabútor nem tartalmazza a konyhagépeket, az egyedi frontokat, munkalapokat és vasalatokat, a beépített világítást, stb. 

Egyéb elemek: 

Minden lakáshoz alapáron jár 2db beléptető biléta, 2db kulcs a házban található összes közösségi ajtóhoz. Kaputelefon beltéri egysége. 

Beépített anyagokról egyéb tudnivalók: 

A beépített anyagok minőségét csak akkor tudjuk garantálni ha azok az általunk megjelölt márkájú, gyártmányú, anyagokból általunk elfogadott forgalmazótól leszállított termékekből kerülnek beépítésre. Amennyiben a beszerzés idegen, általunk nem preferált forrásokból történik, a logisztikai feladatok, és az esetleges jövőbeli garanciális ügyintézések egyaránt a vevőt terhelik. Csempék, járólapok, és egyéb burkolatok esetén sem méretpontosságra, sem kopásállóságra és egyéb paraméterekre nem fogadunk el kifogást fentiek nem teljesülése esetén. A hozott anyagok beépítését elvégezzük, a bekerülési költségeket pedig fenti kiírás alapján korrigáljuk a műszaki leírásban szereplő összeget felső határáig, ezen tényeket pedig a szerződés mellékleteként rögzítjük.

Pin It on Pinterest